vioolles

Met plezier viool leren spelen! Bij de vioollessen op de Vioolschool Geldrop staat het plezier voorop. Na een paar lessen kan je al eenvoudige (kinder)liedjes spelen. De eerste liedjes leer je uit het hoofd, maar al snel speel je uit muziekboeken met meespeel cd’s. Zo kun je wanneer je thuis oefent ook samen spelen met begeleiding. Op de viool kun je verschillende muziekstijlen spelen. Niet alleen klassiek, maar ook jazz, pop, volksmuziek en filmmuziek. Tempo en niveau zullen worden aangepast aan je persoonlijke ontwikkeling.

Bij de individuele lessen krijg je de meest persoonlijke begeleiding, maar ook duo-lessen zijn mogelijk (twee leerlingen van ongeveer gelijke leeftijd en niveau). In principe worden de lessen wekelijks gehouden (met uitzondering van schoolvakanties). Heb je geen tijd voor wekelijks lessen, dan kun je met een 10-ritten kaart losse lesafspraken maken. Voor beginners is 30 minuten individuele les voldoende, maar voor gevorderde leerlingen is het mogelijk de lesduur uit te breiden naar 45 of 60 minuten.

Twee keer per jaar is er een uitvoering waarin iedereen mag optreden voor andere leerlingen, familie en bekenden. Het is een goede gelegenheid om te laten horen wat je allemaal hebt geleerd en het is leuk en motiverend om anderen te horen spelen. Ook zal er in die week een samenspel activiteit zijn die dan ook gepresenteerd wordt.

Wil je je inschrijven voor vioolles of wil je eerst nog vrijblijvend een proefles volgen? Meld je aan met het contactformulier

 

Introductiecursus viool

Twijfel je nog of de viool iets voor jou is? Dan kun je ook de introductiecursus doen, waarin je in 10 lessen je eerste liedjes leert spelen. Zo weet je of de viool ook echt iets is voor jou. Je leert hoe je de viool en strijkstok moet vasthouden en hoe je er klank uit krijgt door de snaren te tokkelen en strijken. Ook leer je al een beetje noten lezen en zo kun je al gauw een duet spelen en een liedje met cd begeleiding.