cursussen

Muziek op Schoot®
De cursus Muziekplezier van 0-4 is voor kinderen van 6 mnd - 4 jaar. Het is een leuke, muzikale cursus voor jonge kinderen samen met (groot)ouders. In groepjes van 6 a 10 kinderen wordt er gezongen, gedanst, naar muziek geluisterd, muziek gemaakt en met allerlei (muzikale) materialen gewerkt. Muziek maakt slim! Spelenderwijs stimuleert het de ontwikkelen op veel gebieden. Maar het is vooral leuk; even gezellig samen met je (klein) kind alles om je heen vergeten. Een speciaal moment tussen kind en (groot)ouder.
Ook zijn er cursussen voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen, voor groepjes van ongeveer 10 kinderen.

Wanneer
Op ma., wo. en vr. ochtend: baby/ dreumes groep van 9.10-9.55 uur, peutergroep van 10.00-10.45 uur.

Lokatie
De cursussen worden gegeven op muziekschool Kunst-kwartier in Helmond, Geldrop en Nuenen.

Tarieven
De cursus van 15 lessen is € 135,- incl. liedmateriaal.

Workshop viool in de klas
Ben je benieuwd naar hoe een viool eruit ziet en hoe het klinkt? In deze workshop komt Francisca Storm-Wuite op basisscholen in de klas en laat haar viool zien en horen. Er wordt gezongen en geknutseld en er is natuurlijk gelegenheid voor het stellen van vragen. Tot slot mag iedereen even zelf de viool komen uitproberen!

Workshop groepsles viool
Hou je van muziek en vind je de viool een mooi instrument? In deze workshop leer je naast allerlei muzikale spelletjes ook je allereerste liedjes op de viool spelen. Je leert liedjes uit het hoofd spelen maar leert ook al notenlezen met gekleurde muzieknoten. Eventueel kan er een optreden gegeven worden voor de school!