docente

Francisca Storm-Wuite is een ervaren (alt)viool docente en heeft al meer dan 10 jaar les gegeven op muziekscholen. Zo was ze werkzaam aan de muziekscholen in Heerhugowaard, Nootdorp en Leiderdorp. Sinds 2012 heeft ze een privé lespraktijk in Geldrop en geeft les aan beginners en gevorderde kinderen en volwassenen. Ook is ze sinds 2017 Muziek op Schoot® docente en geeft de cursus Muziekplezier van 0-4 op muziekschool Kunstkwartier.

Ze geniet enorm van het naar muziek luisteren, maar vindt het nog leuker om zelf de viool te bespelen. Daarom is ze ook zo enthousiast om haar kennis en het plezier over te dragen op leerlingen. Ze ziet het dan ook als een enorme uitdaging om iedereen de kans te geven te genieten van muziek en kennis te maken met de viool. Daarom biedt ze kinderen in groepslessen workshops en cursussen aan op basisscholen als naschoolse activiteit.

Naast docente is ze ook uitvoerend actief als altvioliste. Ze is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en had een baan in Het Gelders Orkest, maar speelt ook regelmatig als freelancer in andere beroepsorkesten zoals Philharmonie Zuidnederland, Residentie Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.